natural-mystic-poster-2015Neposredno po završetku Prvog Natural Mystic-a i sveopšteg pozitivnog utiska, pristupilo se planiranju drugog po redu festivala. Kao što se i očekivalo, nije izostala podrška Turističke organizacije i JKP-a Gornjeg Milanovca, koji su prepoznali vrednost festival i shvatili važnost kontinuiranog održavanja jednog ovakvog događaja.

Nakon opsežnih radova koji su preduzeti prve godine, bilo je znatno lakše urediti prostor za održavanje narednog festivala. Pre održavanja festivala, uređena je trim staza za šetnju i rekreaciju izletnika. Na žalost, objektivni razlozi sprečili su da planovi od prethodne godine za dodatno uređenje Ždrebana budu i sprovedeni u delo. Bez obzira na to, festival je i druge godine ispunio svoje ciljeve. Program festivala je obogaćen inostranim izvođačima, a ideja o izložbi afro-reggae nakita koja je začeta prve godine, u potpunosti je zaživela u drugoj godini Natural Mystic-a. Naime, pored domaćih izvođača, na festivalu su u drugoj godini učešće uzeli i po jedan DJ iz Italije i Brazila. Broj posetilaca je ostao na sličnom nivou kao i prethodne godine. Uklonjeni su propusti uočeni prilikom organizacije prvog Natural Mystic-a, što je doprinelo boljem kvalitetu drugog po redu festivala.

Opšta konstatacija svih prisutnih, publike, izvođača i organizatora, je da Natural Mystic Festival treba da postane tradicionalan, kako zbog svoje autentičnosti, tako i zbog prenošenja poruke o suštinskim životnim vrednostima.