SREDA 01.05.2019 - ŽDREBAN - GORNJI MILANOVAC

Lion D aka David Lion rođen je u Londonu od majke italijanke i nigerijskog oca ali je odrastao u Pizaru, u Italiji, gde se veoma rano preselio sa svojom majkom. Reggae muzika mu je pomogla da se poveže sa afričkom stranom svog nasleđa koju do tada nije poznavao. David je izgubio kontakt sa svojim ocem nakon što se njegova majka preselila iz južnog Londona u svoju domovinu kada je imao svega 8 meseci. Već kao mladić se borio sa rasizmom i uprkos tome što je u školi bio talentovan za slikarstvo, imao je vrlo malo interesovanja za muziku dok nije čuo Reggae sa 17 godina.

„Muzika je moja škola i moj učitelj. To je sve. Muzika mi je pomogla da se izgradim i odrastem. Ja zadržavam vezu sa Afrikom i svojim korenima kroz muziku.“

Svoj prvi album Izdao je 2009. godine pod nazivom „The Burnin’ Melody“ za čuveni Bizzarri Records. 2011. godine izlazi drugi album pod nazivom „Reap What You Sow“, kao jedinstvena kolekcija njegovih najboljih singlova, a 2013. godine potvrđuje vokalni talenat sa albumom „Bring Back The Vibes“. Kao rezultat uspeha ova tri albuma, njegovi nastupi su postali sve intenzivniji i učestaliji što ga je vodilo širom Evrope i SAD-a i donelo mu veoma dobre povratne informacije. 2014. godine proveo je tri meseca na Jamajci snimajući svoj novi album „Heartical Soul“. Na albumu se nalaze veliki jamajčanski umetnici kao što su: Ken Boothe, Mr. Vegas i Alborosie. Muzički video „Heartical Luv“ ima više od milion pregleda na youtube-u i emitovan je na gotovo svim radio stanicama i saund sistemima širom sveta. Njegov stil je kombinacija nekoliko žanrova kojima je zajedničko poreklo reggae. Njegove pesme suočavaju se sa glavnim temama kao što su socijalna pravda i duhovnost sa izrazito pozitivnim stavom.