UTORAK 30.04.2019. - ŽDREBAN - GORNJI MILANOVAC

Nemanja Kojić aka Hornsman Coyote je kasnih 90-tih započeo svoj rad kao DUB trombonista, pridruživši se srpskim reggae pionirima – Del Arno Band-u. 1994. godine osniva Eyesburn, jedan od najzapaženijih crossover bendova na Balkanu i rad sa njima ga kasnije dovodi do kolaboracije sa brazilskim world music/metal superstarom Maxom Cavalerom. Posle prvog prekida rada Eyesburn-a 2005. godine, Coyote odlazi u London gde upoznaje Jerry Lionz-a ( The Mighty Twinkle Brothers ), prvog Roots Reggae producenta sa kojim radi na trombonskim instrumental pesmama. Nedugo zatim upoznaje Jah Works produkciju za koju izdaje svoj prvi internacionalni instrumentalni album BRASS ROOTS i ulazi na današnju evropsku dub/reggae scenu. Od tada, Coyote isporučuje trombonske linije i aranžmane za mnoge producente širom Evrope i sveta. Sa njegovim trombonskim instrumentalima objavljeno je preko 50 vinil izdanja sa različitim producentima i poznatim reggae pevačima. Sa svojim trombonskim deonicama i aranžmanima gostovao je i na albumima legendarnih reggae umetnika kao što su Lee Scratch Perry (official) i MAX ROMEO.
2005. godine Coyote odlazi u Poljsku gde potpisuje ugovor za dva vokalno instrumentalna albuma sa izdavačkom kućom Agencja Koncertowo-Wydawnicza Karrot Kommando. Hitovi kao što su GLOW JAH LIGHT i FLOWER FIELDS otvaraju mu vrata mnogih festivala i klubova širom Evrope, ali i Meksika. 2010. godine Coyote kreće na interkontinentalnu turneju sa Jah Mason Music i Lutan Fyah kada i nastaje veliki hit „Belly of the Beast“ koji beleži svetski uspeh i izlazi na singl ploči za nemačku etiketu IrieItes.de Reggae Community. 2013.godine izlazi duplo LP izdanje sa londonskim DUB CARAVAN-om pod imenom BREATH OF PEACE. U stranim zemljama je uživo nastupao sa riddim bendovima kao što su: House of Riddim (AT) i Dub Akom (FR). 2012. godine u Srbiji formira svoj reggae bend HORNSMAN COYOTE and Soulcraft i pod tim imenom snimljena su dva albuma: Debi (2013) i Safe Planet (2016).
U periodu od 2013. do 2016. objavio je mnoštvo singlova a početkom 2016. izlazi ROARING BRASS, militantni UK Dub album produciran i izdat od strane londonskog Rasta veterana Roots Hitek-a. U poslednjih par godina Coyote je često baziran u Earthworks studiju (Amsterdam), u kome je do sada radio na vokalno instrumentalnim pesmama sa Jah WorksBunnington Judah-om i holandskim reggae pionirima High Notes bendom. Prošle godine objavio je SEVENGREEN, album koji je produciran i izdat od strane House Of Riddim-a a ovu godinu započeo je novim double LP izdanjem ROOTIKAL SOJOURN u saradnji sa Dub Caravan-om.