SREDA 01.05.2019 - ŽDREBAN - GORNJI MILANOVAC

Deliman je pevač i tekstopisac iz Beča, rođen je kaoChristian Lahodynsky i jedan je od najboljih i najambicioznijih austrijskih Reggae umetnika. Vrlo rano je stekao scensko iskustvo sa svojim saundsistemom „Trichromatic Sound“, upisujući svoje ime na austrijskoj reggae-dancehall sceni. U ovoj fazi evoluirao je od HipHop-Dancehall MC-a do obećavajućeg pevača i velikog talenta za pisanje pesama. Tokom brojnih nastupa upoznaje velike svetske Reggae zvezde i otvara koncerte za izvođače kao što su: Gentleman, Sean Paul, Beenie Man, Morgan Heritage, Yellowman, Chuck Fenda, Junior Kelly, Cali P, Macka B, Ras Mc Bean, Benjie, Mono & Nikitaman, Iriepathie, Jahcoustix itd.
Početkom 2009. godine proslavio je objavljivanje svog prvog singla „King of Kings“, koji se pojavio na čuvenoj House of Riddim etiketi. Nakon toga, Deliman upoznaje mladi prateći bend „The Fireman Crew” i počinje raditi s njima na svojim nastupima. Pored mogobrojnih koncerata posada je aktivno radila i u studiju sa renomiranim međunarodnim umetnicima za koje su snimali ritmove i dobijali puno pohvala. U februaru 2010. godine „Deliman & The Fireman Crew“ su nominovani za “Austrian Newcomer Award″ kada su pobedili u dve kategorije. U junu iste godine, „Deliman & The Fireman Crew“ su učestvovali na austrijsko-švajcarskom Reggae takmičenju koje su osvojili i dobili priliku da sviraju na čuvenom „Rototom Sunsplash“ festivalu u Španiji. 

23. septembra 2011. godine Deliman je objavio svoj debi album „Unconquerable“ za „Union World Music“ da bi kasnije sarađivao sa međunarodnim producentima i izdavačima kao što su: House of Riddim, Bassrunner, Bizzarri Records, Runtingz Recordings, Tom Fire, Ryan-J i Calibud čiji je otac legendarni Bobby Digital iliti Digital B.